Over mij

Oud geboren, jong gebleven Indo-Nederlander, linkshobbyende Euraziaat, anglofiel en Amsterdammer. Ex-Wereldomroep, ex-VARA, ex-NPO, ex-Sanoma Digital, webhead van het eerste uur. Ik doe sitebeheer en -ontwikkeling, webcare en -redactie.

Ik was in juli 2006 de eerste Nederlander op Twitter, en rond 1998 een van de eerste webloggers ter wereld. Daar koop je verder niks voor.

Af en toe schiet ik een kiekje en ik ontferm me dagelijks over mijn websites:

Gavin Friday Official Website (1995 – heden)
Ik adviseer de Ierse artiest Gavin Friday over ‘all things web’ en beheer zijn officiële website en alle online activiteiten. Soms gaan we op toernee. Dan tweet, schiet en documenteer ik me een ongeluk en zet gemberthee om de stem soepel te houden.

Whedonesque.com (2002 – heden)
Een populaire community-weblog voor en door fans van de Amerikaanse schrijver, film- en tvmaker en regisseur Joss Whedon. Winnaar van de 2006 SyFy genre award voor beste website. Diverse malen genomineerd voor Bloggies (de Amerikaanse), SciFi.com Site of the week (22 november 2004), Times Online Blog of the Week (4 maart 2006), Finalist in de SXSW Interactive Festival website competitie en vele, vele malen geciteerd in de Engelstalige pers. Whedon post zelf ook op de site – altijd goed voor een piek in traffic.

En voorheen:

U2log.com (2000 – 2011)
De allereerste U2-weblog en een van de eerste niche weblogs. Gestart als min of meer satirisch commentaar op ‘s werelds grootste band en uitgegroeid tot semi-professionele nieuwsbron. Met pijn in het hart is U2log er na meer dan 10 jaar in maart 2011 mee gestopt. We zijn nog wel op Twitter te vinden.

Toen ik nog zeeën van tijd had schreef ik deze drie boeken:

  • Gavin Friday – The Light and Dark (Von B Press, 1990, out of print)
  • U2 Live: A Concert Documentary (Omnibus Press, 2003 edition, Amazon.com)
  • The Complete Guide to the Music of U2 (Omnibus Press, April 2004 edition, Amazon.com)

Stelling: “Duh. Het internet was altijd al ‘sociaal’.”

Ik ben het liefst onderweg.